Skip to main content

DHFA-LROI koppeling technisch verbeterd

Sinds 2017 bestaat een koppeling tussen de Dutch Hip Fracture Audit (DHFA) en de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI). In de DHFA worden alle patiënten geregistreerd die vanwege een heupfractuur conservatief of operatief behandeld worden. Gezien de gedeeltelijke overlap met de LROI, register voor gewichtsprothesen, is een koppeling gerealiseerd waarbij LROI-gegevens automatisch aangeleverd worden vanuit de DHFA naar de LROI. Zo houden we de registratielast zo laag mogelijk. 

De DHFA-LROI koppeling is de afgelopen tijd technisch verbeterd. Wilt u als zorginstelling direct gebruikmaken van de koppeling? Meld u dan via onderstaande stappen aan.

Maakt uw zorginstelling nog geen gebruik van een LROI-koppeling?

  • Om gebruik te maken van de LROI-koppeling moet uw zorginstelling aangemeld zijn bij de DHFA  
  • U kunt contact opnemen met de servicedesk van DICA: 088-570 00 10 of dica-servicedesk@mrdm.nl bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.
  • Nadat uw zorginstelling is aangemeld, vullen DICA en MRDM de koppeling. Vervolgens is de koppeling direct gereed voor gebruik.

Over de koppeling met LROI

In de Dutch Hip Fracture Audit (DHFA) worden alle patiënten geregistreerd die vanwege een heupfractuur conservatief of operatief behandeld worden. De DHFA is in 2016 opgezet en is een multidisciplinaire kwaliteitsregistratie. Het doel van de DHFA is om de kwaliteit van zorg voor patiënten met een heupfractuur te verbeteren. In de LROI staan zowel de primaire als de revisieoperaties. Ook de PROMs van de heup, knie en schouder staan in de LROI. 

In de DHFA wordt een automatische koppeling gemaakt met de LROI. Gegevens worden automatisch aangeleverd vanuit de DHFA naar de LROI. De patiënt- en implantaatkenmerken van de patiënten die na een heupfractuur een prothese krijgen, dienen nog wél vastgelegd te worden in de LROI-database. Deze gegevens worden namelijk niet in de DHFA geregistreerd. LROI kan de gegevens van de DHFA niet inzien.